Képek forrása: EIF

Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet

Fejlesztés helyszíne: Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet (1106 Budapest, Maglódi út 89-91.)
Fejlesztés célja: kórház és szakrendelő fejlesztése
Fejlesztés típusa: eszközbeszerzés

1932-ben nyitotta meg kapuit a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet, amely meghatározó szereplője Budapest egészségügyi ellátásának. A főváros egyik legnagyobb kórházaként Kőbányán található, így főként Budapest X. és XVII. kerülete, Gyömrő és Monor lakosságának fekvő- és járóbeteg-szakellátását végzi több telephelyen. Az intézmény küldetése, hogy a XXI. századi elvárásoknak megfelelően modern és minőségi szolgáltatást nyújtson a prevenciótól kezdve a diagnosztikán és terápián keresztül egészen a rehabilitációig a vonzáskörzetébe tartozó közel másfél millió lakos számára.

Kormányzati beruházás eredményeként épült fel a kórház területén, a Maglódi úton helyet kapott új kőbányai szakrendelő, amely az egyik legnagyobb hatású magyar kardiológus után a Kerkovits Gyula Központi Rendelőintézet nevet kapta.

Ehhez kapcsolódóan valósult meg a szakellátás biztosításához szükséges mobiliák beszerzése. Ennek eredményeként összesen több, mint 3500 darab, egyedileg legyártott bútor került az intézménybe. Ezek között találhatók például a különféle rendelő-, diagnosztikai és terápiás helyiségekhez tartozó vizsgálószékek és vizsgálóágyak, várótermi és folyosói padok, valamint a porta, a betegfelvétel és a gyógyszertár működéséhez szükséges különféle egyéb bútorzatok.

Emellett az elmúlt időszakban többszáz higiéniai, sterilizáló, diagnosztikai, szemészeti, bőrgyógyászati és fül-orr-gégészeti, terápiás és sebészeti eszközzel, valamint egyes nagyértékű képalkotó orvostechnológiai berendezésekkel gyarapodott a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet, illetve annak egyes telephelyei. Ezek között szerepelnek defibrillátorok, EKG és ultrahang (kardiológiai, nőgyógyászati) készülékek, sebészeti műszerek, műtői eszközök (pl. műtőasztalok, műtőlámpák), továbbá különféle más speciális orvosi vizsgálóeszközök is.

A megvalósult fejlesztések érdemben járulnak hozzá a színvonalas egészségügyi ellátás biztosításához, a betegek komfortérzetének javításához, illetve az intézményben dolgozók korszerű munkakörülményeinek megteremtéséhez.

Megszakítás