AKADÁLYMENTESÍTÉSI NYILATKOZAT

 

Az Egészségügyi Infrastruktúra Fejlesztő Nonprofit Kft. elkötelezett amellett, hogy a kezelésében lévő honlapot a közszférabeli szervezetek honlapjainak és mobilalkalmazásainak akadálymentesítéséről szóló 2018. évi LXXV. törvényben foglaltak szerint akadálymentessé tegye. Az esélyegyenlőségi szempontok, ideértve az infokommunikációs hozzáférés biztosítása érdekében az általunk használt technológiai lehetőségeknek megfelelően törekszünk arra, hogy a kezelésünkben lévő honlap valamennyi felhasználó számára akadálymentesen érzékelhető, kezelhető, érthető és informatikai szempontból is stabil legyen.

Ezen akadálymentesítési nyilatkozat a https://www.eif.gov.hu/ honlapra vonatkozik.

Megfelelőségi státusz

Ez a honlap az alábbiakban felsorolt meg nem felelések miatt csak részben felel meg a közszférabeli szervezetek honlapjainak és mobilalkalmazásainak akadálymentesítéséről szóló 2018. évi LXXV. törvénynek.

A meg nem felelések javítására az Egészségügyi Infrastruktúra Fejlesztő Nonprofit Kft. fejlesztési ütemtervet készített.

Nem akadálymentes tartalom

Az alábbiakban felsorolt tartalom a következő ok(ok) miatt nem akadálymentes:

Erőfeszítéseink ellenére a következő területeken tapasztalhatók hiányosságok, amelyeket a honlapon alkalmazott tartalomkezelő-rendszer jelenlegi technikai korlátjai miatt nem tudunk teljesen felszámolni, csak folyamatosan minimalizálni.

  • A weboldalon található olyan menürendszer, amelynek egy vagy több eleme nem működtethető vagy nem érhető el az elvárt billentyűzetes használat mellett.
  • A weboldalon található olyan menürendszer, amelynek képernyőolvasó szoftver használatával nem érhető el minden eleme.
  • A weboldalon található olyan interaktív komponens, amely esetén a billentyűfókusz nem látható vagy nem megfelelő pozícióban, méretben jelenik meg.
  • A weboldalon található olyan interaktív komponens, amelyre a billentyűfókusz nem kerül rá vagy nem használható billentyűzet segítségével, így elérhetetlen a csak billentyűzetet használó felhasználók számára.
  • A weboldalon található olyan információval is bíró kép vagy ikon, amelynek nincs, vagy nem megfelelő a szöveges alternatívája.
  • A weboldal vizuálisan jól beazonosítható egyes régiói (fejléc, fő régió, lábléc stb.) a kódban nincsenek megfelelően jelölve.
  • A weboldalon található olyan elem, amelyhez nem tartozik szöveges címke, nem elég leíró.
  • A weboldalon található olyan grafikus elem, amelynek az elvárt szint alatti a kontrasztaránya.
  • Egyes aktuálisan nem látható (rejtett) elemekre is rááll a billentyűfókusz vagy olyan helyre kerül, ami nem logikus.

Azon felhasználók számára, akiknek a felsorolt hiányosságok miatt nem teljes körűen érhető el valamely tartalom, akadálymentes alternatívaként biztosítjuk azok e-mailben való megküldését.

Támogató-segítő eszközök és technológiai kompatibilitás

Ezen a honlapon – beépített bővítménnyel – lehetőség van a betűméret növelésére vagy csökkentésére; a honlap láthatósága átállítható magas és negatív kontrasztra; a honlapon lehetőség van a hivatkozások kiemelésére (aláhúzására); a honlap nagy része bejárható kizárólag billentyűzet, illetve korszerű képernyőolvasó és beszédfelismerő szoftver használatával (számítógépen és telefonon egyaránt).

Ezen honlap kompatibilis a következő támogató-segítő technológiákkal: Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari és Brave böngészők legfrissebb változata; a JAWS, NVDA, VoiceOver és TalkBack legfrissebb változatával együttműködtetve. Weboldalunk akadálymentessége a következő, számítógépére telepített böngészők és támogató technológiák vagy beépülő modulok egyedi kombinációjával együttműködő technológiákkal valósulhat meg: HTML, WAI-ARIA, CSS, JavaScript.

Az akadálymentesítési nyilatkozat elkészítése

Ezen nyilatkozat a keltezés dátumakor készült.
Ezen nyilatkozat harmadik fél által végzett értékelés alapján készült.

Visszajelzés és elérhetőségek

Az esetlegesen tapasztalt megfelelési hiányosságok jelzése és további tájékoztatás kérése az akadálymentesítés megvalósításáért és a kérések feldolgozásért felelős szervezet elérhetőségein keresztül lehetséges, melyeknek a szervezet a beérkezést követően legfeljebb 30 napon belül eleget tesz:

Egészségügyi Infrastruktúra Fejlesztő Nonprofit Kft.
1013 Budapest, Krisztina krt. 39.
titkarsag@eif.gov.hu
https://www.eif.gov.hu/

Az akadálymentesítési követelmények megsértése esetén kérelemre vagy hivatalból eljáró szervezet:

Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség
1134 Budapest, Váci út 35.
https://kifu.gov.hu/

Végrehajtási eljárás

Visszajelzésre adott nem kielégítő válasz esetén a jogorvoslat elbírálására jogosult szerv:

Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság
1135 Budapest, Szabolcs u. 37-43.
http://www.kef.gov.hu/

Budapest, 2023. február 21.

Szabó László
ügyvezető

 

Megszakítás