Képek forrása: EIF

Dunakeszi Szakorvosi Rendelőintézet

Fejlesztés helyszíne: Dunakeszi Szakorvosi Rendelőintézet (2120 Dunakeszi, Fő út 75-81.)
Fejlesztés célja: szakrendelő korszerűsítése
Fejlesztés típusa: építészet és eszközbeszerzés

 

 

A szakrendelő fejlesztésének célja az ellátások centralizálása, az alapellátás és szakellátás közös telephelyre költöztetése, a kórházi ellátást tehermentesítő ellátás, így az egynapos ellátások (ambuláns sebészet, kúraszerű ellátások stb.) fejlesztése, népegészségügyi szempontból jelentős szűrővizsgálatok lehetőségeinek bővítése, korszerűsítése, valamint a különböző diagnosztikai eszközök cseréje, bővítése volt. A fejlesztés eredményeként a mindenkori igényekhez jól alkalmazkodó infrastrukturális környezet került kialakításra, amely méltó hátteret teremt a szakrendelőben végzett magas színvonalú szakmai munkához, miközben érdemben járul hozzá a betegek komfortérzetének további javulásához.

A rendelőintézet felújítása és ezzel együtt a szükséges bontási munkák 2019. őszén kezdődtek meg.

Központi épület fejlesztése (közel 4000 m²)

A beruházás keretén belül a főépület több szintjén valósult meg részleges- vagy teljes felújítás, melynek eredményeként minden szint új fal- és padlóburkolatot kapott, álmennyezet készült és szellőző rendszer került kiépítésre, lecserélték a belső nyílászárókat, felújították a vizesblokkokat, valamint megtörtént a világítás, a víz- és csatorna, valamint elektromos hálózat korszerűsítése is.

A fejlesztés eredményeként – a korábban közös helyiségben funkcionáló – egyes szakrendelések már önálló részlegeken működhetnek, valamint beköltözhetett a központi épületbe az eddig külső telephelyen lévő tüdőgondozó is.

A földszinten került kialakításra az egynapos sebészeti ellátás műtőblokkja, amely három szakmára kiterjedően széles spektrumú ellátást tesz lehetővé. A régi épület tetőtéri beépítésének köszönhetően 842 m²-rel bővült a rendelőintézet alapterülete, ahol az üzemi és szociális területeken felül 6+5 új rendelőhelyiség került kialakításra. Az épület szintjei közötti gyors és akadálymentes betegmozgás érdekében felújításra és tetőtérig történő átépítésre került az eddig használt lift, valamint további egy – ágyak szállítására is alkalmas – felvonóval és egy új külső lifttel is gyarapodott a szakrendelő.

Új pszichiátriai épület (438 m²) illetve parkoló bővítés (2420 m²)

A mentális kezelést igénylő betegek ellátása mostantól egy teljesen új pszichiátriai épületben, földszinten négy rendelőben valósul meg, emeleti két gondozó helyiséggel, csoportszobával is kiegészülve. A szakrendelő könnyebb megközelíthetősége érdekében 98 férőhellyel bővült az intézmény parkolója.

 

Kapcsolódó orvostechnológiai (diagnosztikai) eszközbeszerzések

Megvalósult több RTG diagnosztikai eszköz cseréje, valamint egy röntgen felvételi rendszer is kialakításra került (3 db digitális panel, 1 db RTG generátor, valamint 1 db felvételi rendszer és vezetékes detektor). Mindez hozzájárul a folyamatosan fejlődő szakmai tevékenység hatékonyabb megvalósulásához.

Megszakítás