Velkey László Gyermekegészségügyi Központ (Miskolc)

Fejlesztés helyszíne: Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház – Velkey László Gyermekegészségügyi Központ (3526 Miskolc, Szentpéteri kapu 72-76.)

Fejlesztés célja: épületkorszerűsítés

Fejlesztés típusa: energetikai fejlesztés

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház – részben meglévő épületek átalakításával, részben pedig újak létrehozásával – 1958-ban kezdte meg működését öt szakmai osztállyal. A következő évtizedekben nagy léptekkel indult el az egészségügyi intézmény a fejlődés útján: újabb és újabb szakterületek honosodtak meg, infrastrukturális bővítések történtek, valamint egyre több telephelyen váltak elérhetővé az ellátások. Ennek egyik jelentős mérföldköve, amikor Dr. Velkey László gyermekgyógyász korát lényegesen megelőző koncepciózus szemlélettel és máig korszerűnek tekinthető szerkezettel megálmodta a – később róla elnevezett – Gyermekegészségügyi Központot, amelyet 1976-ban adtak át a kis betegeknek.

A fejlesztés során a Velkey László Gyermekegészségügyi Központ „B” „C” és „D” szárnyában a homlokzat energetikai felújítását célzó kivitelezés valósul meg. A beruházás keretében eltávolításra kerülnek a sérült és balesetveszélyes külső homlokzati elemek, továbbá megtörténik a homlokzat hőszigetelése és vakolása, a külső nyílászárók cseréje, árnyékolás beépítése, a meglévő gépészeti berendezések szükség szerinti bontása és visszahelyezése, illetve a kapcsolódó szakipari munkák elvégzése. Az „A” szárny homlokzati felújítása, valamint a tető szigetelése még előkészítés alatt áll.

A fejlesztés befejezésének várható időpontja 2024. III. negyedéve.

    Megszakítás